Norsk nöttårta

Serverar: 4-6 portioner

Dubbel sats räcker till långpanna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1¼ dl vetemjöl
  • 50 g smör, smält
  • 100 g malda hasselnötskärnor
  • Glasyr
  • 200 g Schweizernötchoklad, Marabou
  • 6-7 msk vispgrädde
  • 2 klickar smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant väl. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölet, det smälta smöret och nötterna. Rör smeten slät och häll i formen, grädda ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen med grädde och smör, gärna över vattenbad. Bred glasyren över kakan och servera nöttårtan gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    2 h 15 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben