Norskt knäckebröd

Detta smarriga knäckebröd passar bra till soppor och dipsåser.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 3-6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 ¼ krm salt
  • 2 ¼ dl standardmjölk
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 1 ¾ dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda fullkornsmjöl med 3 dl vetemjöl i en stor skål. Tillsätt bikarbonat och salt och blanda om så att bikarbonaten är väl fördelat i mjölet. Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en slät deg. Tillsätt upp till 3 dl extra mjöl, lite åt gången till dess att degen blir smidig.
    2. Dela upp degen i 6 lika stora delar. Lägg en bit på en lätt mjölad bakyta och kavla ut den till en lövtunn rektangel med måtten 20 * 30 cm. Täck under tiden återstående degbitar med en fuktad handduk så att de inte torkar.
    3. Hetta upp en stekpanna över hög värme, lägg i knäckebrödet och grädda i 1 minut på var sida. Upprepa proceduren med de övriga 5 degbitarna och förvärm under tiden ugnen till 125 grader.
    4. Lägg knäckebröden i ett lager på bakplåtar och grädda färdigt i ugnen i 10 minuter eller till dess att de blivit knapriga. Bryt varje bröd i mindre delar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben