Norskt minirågbröd

Serverar: 20 portioner

Ett grovt mättande bröd som passar utmärkt till soppan.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl rågmjöl, grovt
  • 10 dl rågsikt
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl havregryn, grova
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt oljan.
    3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i degvätskan. Knåda degen så att den blir blank och smidig. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
    4. Baka ut degen till 20 små runda bröd. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 40 min under bakduk.
    5. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 min.
    6. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.3
    2 h 15 min
    2
    11
    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben