Nougat & kanelglasspinnar

Serverar: 12 portioner

Bjud på goda små glasspinnar...

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 120 g florsocker
  • 200 g Odense nougat
  • 4 ½ dl lättvispad grädde
  • 1 tsk kanel
  • Till garnering
  • 200 g Odense mörk eller ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda äggvita och florsocker och värm det till ca 50°C.
    2. Vispa med elvisp till en maräng.
    3. Smält Odense nougat och blanda ner kanelen.
    4. Vänd ner nougaten i marängen och tillsätt grädden.
    5. Häll upp smeten i en form med plastfilm i botten i ett ca 1 cm tjockt lager. Ställ in formen i frysen.
    6. När glassen frusit, ta ut med små pepparkaksformar t ex hjärtan eller stjärnor och sätt sedan ihop dem två-och-två på en platt (glass)pinne och ställ tillbaka i frysen.
    7. Doppa i smält choklad och låt stelna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Rocktjejen 19 december 2010

    va söta dom var=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben