Nudel och skinkwok.

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

God och enkel rätt utan för mycket kalorier.

Ingredienser

  • 1 paket äggnudlar, eldorado
  • 200 g rökt skinka
  • 1 gul paprika
  • 1 stor gul lök eller två små
  • 300 g gröna hericorts verts bönor
  • 2 msk soya
  • 0,5-1 dl sesamfrö
  • 1 msk workchestershire sås
  • 1 solo vitlök
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att ringla oljan i en stor wokpanna.
    2. Vänta tills den blir riktigt varm och lägg då ner den grovhackade löken och skinkan i pannan.
    3. Skala vitlöken och pressa den i pannan, tillsammans med löken och skinkan.
    4. Låt det steka ihop lite och ha sedan på sesamfrön så de hinner bli lite rostade innan de gröna bönorna hittar sin plats i pannan.
    5. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten och medan den kokar upp skär du bitarna av paprikan i fyrkanter.
    6. När nudelvattnet kokar ta bort från plattan och ha i nudlarna i 4 minuter. Häll bort vattnet från nudlarna och ner med dem i woken.
    7. Häll sedan på soyan och workchestershiresåsen i woken.
    8. Salta och peppra och lägg ev. extra vitlök i woken efter avsmakning.
    9. Klart att servera! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben