Nudlar från Xinjiang

Serverar: 4 portioner

En god kinawok är aldrig fel.

Ingredienser

  • 200-300 g nötkött (fransyska eller finare bitar) i småskivor
  • 1 liten bit salladskål i småbitar
  • 1 gul lök, finskuren
  • 1 morot, tunna slantar
  • 2 gröna pepparfrukter i tunna skivor
  • 3 msk olja
  • 1 msk soya
  • Ca 1 ½ dl köttbuljong
  • 2-3 tsk tomatpuré
  • 1 struken tsk strösocker
  • Salt
  • 1 struken tsk kryddblandning
  • Kryddblandning
  • 1 msk vitpeppar
  • ½ msk torkad mald sichuanpeppar
  • 1 msk muskotnöt
  • 1 msk mald ingefära
  • Instruktioner

    Fräs köttet i oljan. Tillsätt salladskål, lök, morot, chili och stek tillsammans med buljong, salt, socker, kryddblandning, tomatpuré och soya. Koka nudlar. Lägg på ett fat och servera tillsammans med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben