En lättgjord festlig gratäng där du kan använda äggnudlar eller spaghetti.
Ingredienser
250 g äggnudlar eller spaghetti
1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl mellangrädde
4 dl riven ost
1 krm svartpeppar
300 g champinjoner
500 g oskalade räkor
Instruktioner
Ugn 250º.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.
Koka upp vin och grädde. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten, lite i taget och låt den smälta. Krydda med peppar.
Ansa svampen och skiva den. Bryn svampen i lite matfett. Skala räkorna.
Lägg pastan i en smord eldfast form. Fördela svamp och räkor över pastan. Häll såsen över det hela.
Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt är genomvarmt. Bjud en sallad till.
Enkel och snabblagad. Maken tyckte dock att den skulle vinna på mer smak, så nästa gång ska jag smaksätta med dill och bryna svampen tillsammans med purjolök.
Enkel och snabblagad. Maken tyckte dock att den skulle vinna på mer smak, så nästa gång ska jag smaksätta med dill och bryna svampen tillsammans med purjolök.