Nudlar med kokos och chili

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 pkt äggnudlar
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • olja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • Marinad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/4 dl hot chilisås
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk ostronsås
  • 1/2 msk soya
  • 2 msk solrosolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • juicen av 1 pressad limefrukt
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Tillsätt strimlad kyckling och låt marinera i ca 15 minuter. Woka kycklingen i olja. Häll i kokosmjölk och grädde. Koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt. Koka nudlarna och vänd dem snabbt i lite olja. Servera nudlarna med med woken på en färgglad tallrik!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben