Nutellaglasstårta med sommarbär

Makalöst god glasstårta. Vacker är den också!

Ingredienser

  • 200 g hela hasselnötter
  • 1 tsk havssalt
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk 400 g
  • 375 g nutella eller annan hasselnötskräm
  • Garnering
  • Färska bär, till exempel blåbär
  • hallon och jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Rosta nötterna i en torr panna. Gnugga bort skalen med en handduk och häll över lite havssalt.
    2. Vispa grädden. Vänd ned mjölken. Klicka i Nutellan lite i taget och rör om tills smeten känns jämn.
    3. Vispa tills blandningen blir fluffig. Vänd ned nötter (grovhacka dem om du vill) och salt.
    4. Klipp en rundel av ett bakplåtspapper så att det täcker bottnen på en springform som är cirka 20 cm i diameter. Häll blandningen i formen och jämna till med en slickepott.
    5. Ställ glassen i frysen. Täck med plastfolie när den har stelnat, låt stå i frysen över natten.
    6. Ställ fram glasstårtan en stund före servering. Garnera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben