Nutellamousse med vaniljrabarber och röda bär

Serverar: 4 portioner

Det här är direkt beroendeframkallande.

Ingredienser

  • Mousse
  • 1 dl Nutella
  • 3 dl grädde
  • Vaniljrabarber
  • 3 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 3 dl vitt vin
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron, saft
  • 250 g rabarber, färska
  • 250 g hallon, färska
  • 1 l jordgubbar, färska
  • Instruktioner

    1. Mousse: Värm 0.5 dl grädde i en kastrull, blanda ut Nutella med den varma grädden till en slät smet.
    2. Lättvispa resterande grädde och vänd ner i nutellamixen.
    3. Ställ moussen i kylen ca 1 timme innan servering.
    4. Rabarber: Koka upp vatten, socker, citronsaft vitt vin och vanilj.
    5. Snitta rabarbern på sniskan och lägg i en djup form.
    6. Slå den varma vaniljlagen över rabarbern och bären så att det täcker.
    7. Ställ åt sidan med lite plastfilm över och låt det svalna helt, gärna i kyl eller frys.
    8. Lägg upp i glas/skålar och "kula" en sked mousse i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben