Nutellamousse med vaniljrabarber och röda bär
Serverar:
4 portioner
Det här är direkt beroendeframkallande.
Ingredienser
Mousse
1 dl Nutella
3 dl grädde
Vaniljrabarber
3 dl vatten
3 dl socker
3 dl vitt vin
1 vaniljstång
1 citron, saft
250 g rabarber, färska
250 g hallon, färska
1 l jordgubbar, färska
Instruktioner
Mousse: Värm 0.5 dl grädde i en kastrull, blanda ut Nutella med den varma grädden till en slät smet.
Lättvispa resterande grädde och vänd ner i nutellamixen.
Ställ moussen i kylen ca 1 timme innan servering.
Rabarber: Koka upp vatten, socker, citronsaft vitt vin och vanilj.
Snitta rabarbern på sniskan och lägg i en djup form.
Slå den varma vaniljlagen över rabarbern och bären så att det täcker.
Ställ åt sidan med lite plastfilm över och låt det svalna helt, gärna i kyl eller frys.
Lägg upp i glas/skålar och "kula" en sked mousse i mitten.
Liknande recept
Bär och kexdessert
5
3
5
Pannacotta med limemarinerade bär
4.9
4
18
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Tårta med ett berg av bär
5
12-14
1
Bär och keselladessert
3
10 min
4
1
Vaniljrutor med bär
45 min
30
Choklad- och yoghurtkräm med frukt och bär
4.8
4
5
Fryst glassmaräng med bär
4
10
1
Tårta med färska bär
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!