Nyttig köttfärspaj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ¾ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • (gör lite extra om du vill ha över pajen)
  • Köttfärssås
  • 500 g nötfärs
  • ½ burk passerade tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Gör i ordning degen till pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, men spara lite. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
    3. Hacka löken. Bryn den sedan tillsammans med nötfärsen i lite smör.
    4. Häll på passerade tomater, tomatpurén, vatten och pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt . Låt såsen få puttra några minuter.
    5. Häll sedan såsen i pajskalet. Rulla ut resterande deg till 4 långa korvar och platta till dom något. Lägg dom sedan över så att de bildar rutor.
    6. Sätt in pajen ytterligare 10 minuter.
    7. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben