Nyttig köttfärspaj
Serverar:
4-5 portioner
Tid:
30 minuter
Jättegod!
Ingredienser
Pajskal
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
½ tsk salt
¾ dl olivolja
½ dl vatten
(gör lite extra om du vill ha över pajen)
Köttfärssås
500 g nötfärs
½ burk passerade tomater
2 tsk tomatpuré
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
Salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör i ordning degen till pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, men spara lite. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Hacka löken. Bryn den sedan tillsammans med nötfärsen i lite smör.
Häll på passerade tomater, tomatpurén, vatten och pressa i vitlöksklyftan. Smaksätt med salt . Låt såsen få puttra några minuter.
Häll sedan såsen i pajskalet. Rulla ut resterande deg till 4 långa korvar och platta till dom något. Lägg dom sedan över så att de bildar rutor.
Sätt in pajen ytterligare 10 minuter.
Servera gärna med en sallad.
Liknande recept
Nyttiga köttfärsen
2.3
4-6
5
Köttfärspaj till många
3.8
1 h 30 min
10-12
2
Annas nyttiga bröd
4.6
1 h 40 min
2
28
Köttfärspaj från Zambia
4
Köttfärspaj med broccoli
2 h
4-6
Nyttigare piroger med olika fyllningar
4.7
16
34
Nyttig kycklingpaj
4.5
4
1
Nyttig spenatlasagne
4.9
3-4
6
Goda nyttiga pannkakor, med havregryn
4.6
4
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!