Nyttig pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Gratäng med pasta och köttfärs där en hel del nyttigheter smugit sig in.

Ingredienser

  • 300 gram nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpurré
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st paprika
  • 1 burk keso
  • 300 gram pennepasta (fullkorn)
  • 1 knippe broccoli
  • Instruktioner

    Stek köttfärs och hackad lök. Pudra över mjöl. Tillsätt krossad tomat, tomatpurré och vatten. Låt såsen koka ihop och smaka av med kryddorna. Dra såsen från värmen. Riv morötter och palsternacka grovt och rör ner i köttfärsen. Dela broccolin i små buketter. koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med sista minuten. Häll hälften av köttfärsen i botten på en smord, ugnsfast form. Häll över pasta, broccoli och skivad paprika. Rör ner keson i resterande köttfärs och bred ut den överst i formen. Strö eventuellt lite riven ost överst. Gratinera mitt i ugnen på 200 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben