Nyttiga Kanelbullar

Serverar: 4-5 portioner

2 poäng per bulle 24st

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl lättmjölk
  • 0,25 dl flytande margarin
  • 0,5 dl kesella 1%
  • 1 dl socker
  • ca 7 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 1,5- 2 msk kanel
  • 1 tsk flytande margarin
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
    2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
    3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Tag 100 g mandelmassa och riv det grovt över kakan och pudra över kanel.
    5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    kantomen 18 februari 2010

    Goda! Ska det vara salt i?

    JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben