Nyttigt formbröd

Serverar: 2 portioner

Gott frukostbröd som bakas med bikarbonat och därför inte behöver jäsa.

Ingredienser

  • 6½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 liter filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, rågkross, linfrö, salt, bikarbonat och nötter i en bunke. Rör i sirap och filmjölk och blanda om till en väldigt lös deg.
    2. Häll upp i två smorda formar, 1½ liter. Ställ formarna på gallret på ugnens botten och grädda i 175 grader i 1½ timme. Låt brödet vila i formen 10 minuter innan de stjälps upp.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben