Nyttigt och snabbakat sötpotatisbröd

Serverar: 1 portioner

Det här är ett bröd som du aldrig kommer att få nog av. Så nyttigt, så gott och så solgult vackert! Dubblera gärna satsen och baka två limpor samtidigt. Utmärkta att frysa in. Underbara att rosta!

Ingredienser

  • ½ dl Fullkornsbulgur & Quinoa, Zeta
  • 2 msk chiafrön
  • ½ dl havremjölk
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl sötpotatispuré (från 1 sötpotatis, ca 300 g)
  • 1½ dl vatten
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 4½ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sötpotatispuré: Skala och tärna sötpotatisen. Ångkoka tills bitarna är mjuka. Mixa med en stavmixer så att du får en slät puré.
    2. Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen och låt koka i 10 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
    3. Sätt ugnen på 180 grader.
    4. Blanda ihop chiafrön och mjölk i en liten skål. Låt svälla i 5 minuter. Rör runt ett par gånger. Smörj en brödform med olivolja.
    5. Blanda ner olivolja, vatten och äppelcidervinäger i chiafröblandningen. Sikta ner de torra ingredienserna för sig. Rör försiktigt ihop de torra och de blöta ingredienserna. Häll ner smeten i formen.
    6. Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter. Testa i mitten av brödet med en provsticka, den ska vara torr när brödet är färdiggräddat. Låt svalna helt i formen innan du skivar upp brödet.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben