Servera krämen i portionsformar med smulad getost, rostade hasselnötter eller mandlar
Denna goda kräm har jag fått tillsammans med olika goda bröd när jag har ätit Finsmakarmeny på Borgholms Hotell, på Öland, där Karin Fransson är kock
Ingredienser
1 blad gelantin
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta, finriven
Några kvistar citrontimjan eller en liten kvist rosmarin
80-100 g öländsk getost eller fetaost, rumsvarm
Salt
Vitpeppar, nymalen
Instruktioner
- Lägg gelantinbladet i blöt.
- Koka upp grädde och tillsätt vitlöken och örterna.
Låt sjuda i cirka två minuter.
- Ta av kastrullen från värmen, sila av och rör ner getosten.
Vispa slätt och rör ner det urkramade gelantinbladet medan smeten fortfarande är varm.
Smaka av med salt och peppar.
- Sila smeten, häll upp i portionsformar, 4-6 stycken, och ställ kallt i minst tre timmar.
- Lycka till. Njut.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Men så gott. Det var nog den bästa förrätten på länge, perfekt krämig konsistens. Jag använde getbrie och serverade i portionsformar med små stekta rödbetstärningar och grovhackade rostade hasselnötter på toppen. Detta kommer att bli en skrytförrätt nästa gång vi har gäster. Solklar femma, eller mer om det gick. Mäktig och dryg. Det blev 8 små portioner, precis lagom stora.