Kokta rödbetor med getostkräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

När du vill äta vegetariskt eller som en förrätt modelll "lite annorlunda". Gott är det!

Ingredienser

  • 400 g färska rödbetor
  • 150 g chèvreost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 näve färska oreganoblad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna 20-45 min (beronde på storlek). Spola i kallvatten och dra av skalet. Dela i halvor.
    2. Skär bort det vita höljet på chevréosten och mixa osten ihop med oregano, honung och vaniljsocker. Smaka av med salt.
    3. Lägg upp rödbetshalvorna på ett fat och klicka på getostkrämen, peppra. Dekorera ev. med oreganokvistar.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 4 februari 2011

    Äter LCHF, så varken honung eller rödbetor passar mig. Men eftersom jag älskar färska rödbetor blev det ett undantag idag. Lite rödbetor och mycket kräm, dock utan honung.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben