Öländsk lufsa

:)

Ingredienser

  • 8 råa potatisar
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 3-4 dl mjölk
  • 1 msk sirap
  • 500 g skuret fläsk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 200 grader. Ställ in det tärnade fläsket i en form i ugnen tills det fått färg. Ta upp fläsktärningarna och lägg på ett hushållspapper. Skala och riv potatisen väldigt tunt (finaste sidan på rivjärnet.) Gärna i en matberedare. Vispa ihop mjölet med lite mjölk, rör sedan ner detta i potatisen med resten av mjölken och sirapen. Salta och peppra lite men tänk på att fläsket är ganska salt. Potatissmeten ska vara ganska krämig. Häll i smeten i en långpannan och strö över fläsket. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min, eller tills lufsan fått en fin gyllenefärg.
    2. Skär upp lufsan i fyrkanter och servera med lingon.

    Liknande recept

    5
    1 h
    4
    1
    4.6
    8
    9
    3
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben