Ölbräserad gryta med kantareller

Serverar: 4 portioner

En portion ger 430 kcal (1,8 MJ) och 10 g fett

Ingredienser

  • 500 g nötytterlår, tärnat 2x2 cm
  • 1 flaska mörkt öl, 33 cl
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 6 enbär, krossade
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 morötter, skivad
  • 200 g kantareller
  • 2 msk flytande margarin
  • 3 msk mörk maizena redning
  • 700 g potatis
  • 300 g broccoli
  • Instruktioner

    1. Blanda öl, soja, tomatpuré, timjan och krossade enbär i en gryta och koka några min. Lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Koka under lock ca 1 tim.
    2. Tillsätt morötter när 10 min återstår. Fräs kantarellerna i matfett och blanda ner i grytan. Red av med maizena. Hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    johanronn 14 januari 2010

    Kanonbra recept, kommer göras igen, garanterat, för det var så enkelt och lätt, allt skötte sig själv. Var lite feg och gjorde med porteröl, som är ett säkert kort på smaken, men nästa gång ska jag testa någon annan mörk öl. Min gryta reducerades ganska mycket av timmeslånga kokningen, så smaken blev väldigt koncentrerad. Balanserade upp det med lite grädde och 2 msk svartvinbärsgelé.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben