Öppen potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta recept har jag fått utav en av mina hundtränarkompisar och det är en stor favorit här hemma. Enklare och godare potatisgratäng får man leta efter =) Potatisgratängen passar lagom i en långpanna av storlek 25x35cm.

Ingredienser

  • Ca 8 potatisar
  • 5 dl grädde eller gräddmjölk (3 dl vispgrädde + 2 dl mjölk)
  • 5 eller fler körsbärstomater
  • 1 liten purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin (eller vanlig torkad)
  • Ev oliver
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl god riven ost
  • Instruktioner

    1. Skölj och klyfta potatisen, lägg klyftorna med skalet nedåt i formen. Potatisen ska ligga tätt ihop, men bara i ett lager.
    2. Strö över hackad purjolök, finhackad vitlök och rosmarin. Placera ut halverade körsbärstomater och ev oliver om man tycker om det mellan potatisarna.
    3. Häll grädde/gräddmjölk över, salta o peppra.
    4. Ugn 225 grader, 15-20 min. Ta sedan ut formen och strö över den rivna osten och gratinera sedan vidare i ca 10 min tills gratängen fått fin färg.
    5. Äts tillsammans med en god (grillad) köttbit och en härlig sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben