Örtagårdsås till lax

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Ett recept jag fått av en väninna men som jag själv utvecklat vidare i min smak. Toppengod till varmrökt eller kokt lax.

Ingredienser

  • 3 dl lätt crème fraîche
  • 3 dl lättmajonnäs
  • 1½ dl vipgrädde
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl klippt gräslök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0,5 -1 tsk citronsaft
  • 1 tsk slotts senap
  • ½ tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna väl.
    2. Viktigt! Låt såsen stå och mogna i kylskåp 2-4 dagar innan serveringen. Ju längre den får dra, desto godare..

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben