Örtbakad lax
Serverar:
4 portioner
Enkelt och festligt
Ingredienser
4 bitar benfri laxfilé, ca 600 g
Salt
Örttäcke
1 kruka färsk basilika
1 dl hackad persilja
Rivet skal av ½ citron
2 tsk pressad citronsaft
2 tsk dijonsenap
1 dl kesella
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Salta laxen. Finhacka basilikan och blanda med resten av ingredienserna till täcket.
Bred röran över laxbitarna och stek i mitten av ugnen 10-15 minuter. Ris eller potatis till, välj själv.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!