Örtbiffar med champinjonsås

Serverar: 4 portioner

Enkel och god bjudrätt.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 75 g färskost med vitlök och örter typ Cantadou
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 1/2 msk färsk eller 1/2 tsk torkad basilika
  • 1/2 msk färsk eller 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 1 burk champinjoner (ca 200 g)
  • 3 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl svampspa
  • mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • äkta soja
  • Instruktioner

    Börja med såsen. Häll av och spara spadet från champinjonerna. Skär ev. svampen i mindre bitar. Fräs svampen i margarinet tills det knäpper i dem. Strö över mjölet och rör om. Späd med spad, mjölk och grädde. Låt såsen koka på svag värme under omrörning nårga minuter. Smaka av med salt, peppar och soja. Rör samman köttet med osten. Klipp eller smula örterna och lägg dem i färsen tillsammans med de övriga ingredienserna.Arbeta till en jämn smet. Forma biffar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i lite margarin. Ca 3 minuter på varje sida. Värm såsen och bjud biffarna med sås och kokt potatis.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben