Örtblinier med gräddfil och löjrom

Serverar: 4 portioner

Enkelt och samtidigt lite lyxigt.

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 2½ dl ljummen mjölk
  • 1 ägg
  • 1½ dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl gräddfil
  • 11 dl hackade, blandade örter
  • Servering
  • 100 g löjrom
  • 1 dl gräddfil
  • 1 finhackad rödlök
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner mjöl, gräddfil, äggula och salt i jästmjölken. Vispa till en slät smet och låt jäsa i 30 minuter.
    2. Vispa äggvitan hård och blanda försiktigt ner den i smeten tillsammans med de hackade örterna. Grädda i plättlagg på medelvärme.
    3. Servera och toppa varje blinier med löjrom, gräddfil, finhackad rödlök och lite dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben