Örtbröd i långpanna

Serverar: 1 portioner

Brödet är gott att äta nybakat till trädgårdssoppan.

Ingredienser

  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • ca 5 dl vetemjöl special
  • 2 msk vetemjöl till utbakning
  • 1 dl hackade färska örter
  • Basilika
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Garnering
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök med blast
  • 1 tsk gourmetsalt
  • Några rosmarinkvistar
  • Några timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, mjölk, olivolja, salt och honung. Rör ut blandningen. Blanda ner mjölet och arbeta degen kraftigt. Tillsätt kryddorna. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
    2. Kavla ut en platta ca 25x30 cm, lite mindre än långpannan. Lägg degplattan på bakplåtspapper i långpannan. Tryck några hål i degen med tummen. Pensla degen med olivolja. Ansa och skiva löken. Fördela skivorna över brödet. Salta och strö på rosmarin- och timjankvistar. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225°. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär i bitar och servera till trädgårdssoppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben