Örtfylld brie med rostade tomater

Serverar: 4 portioner

En riktig pang-"tårta". Läcker att servera och supergod!

Ingredienser

  • 2 brieostar, 10-15 cm i diameter
  • 60 g kruspersilja
  • 30 g dill
  • 30 g basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • Flingsalt
  • Snabbrostade tomater
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk farinsocker eller annat mörkt socker
  • En nypa flingsalt
  • 4 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 220 grader.
    2. Lägg tomater med kvistar i en ugnsform. Häll på olja och strö över socker och en nypa flingsalt. Krossa vitlöksklyftorna med skal och allt och lägg även dem i formen. Rosta tomater och vitlök i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    3. Dela en av ostarna i en över- och en underdel. Skala bort höljet på den hela osten med en liten skalkniv. Lägg örterna i en matberedare, tillsätt olivolja och cayennepeppar. Kör allt på hög hastighet så att örterna blir rejält mixade.
    4. Lägg i den skalade osten och kör ett par varv till, det gör inget om det inte blir helt jämngrönt, bara det blir vackert!
    5. Lägg den gröna ostmassan på underdelen och lägg på överdelen. Toppa brietårtan med de vackra och goda tomaterna och servera den rumsvarm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben