Örtfylld kycklingfilé med fetaost och ajvarsås

Serverar: 4 portioner

Tips: I stället för färska örtkryddor kan man använda 1–2 teskedar torkade färdigblandade örtkryddor, till exempel pizzakrydda med oregano, basilika och mejram.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Ca 100 g fetaost
  • 2 msk crème fraiche
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 3 soltorkade, marinerade tomater
  • 2 msk hackad färsk oregano
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackade färska timjankvistar
  • 1–2 krm chiliblandning (Knorr)
  • Pepparmix
  • Salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • Sky
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk ljus soja
  • Ajvarsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk ajvar relish, mild
  • salt
  • svartpeppar
  • Att servera till
  • råstekta potatisklyftor med smålök och svamp
  • salladsblandning
  • Instruktioner

    1. Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Skär en djup ficka i varje filé. Mosa fetaosten tillsammans med crème fraiche. Skala och pressa i vitlöken. Finhacka och tillsätt tomaterna. Blanda de finhackade örtkryddorna med osten och tillsätt chiliblandningen. Stoppa in ostfyllningen i varje ficka. Fäst ihop med tandpetare. Gnid in kycklingfiléerna med pepparmix och salta. Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna. Flytta över köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med vatten och vitt vin. Smaksätt med soja och häll skyn i formen. Stek rätten mitt i ugnen i 175 grader, 20–25 minuter, tills köttet är helt genomstekt. Ajvarsås: Rör samman yoghurt och ajvar. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Bjud med potatisklyftor, små stekta lökar, champinjoner, ajvarsås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben