Örtgravad lax

Ingredienser

  • 800 g laxfilé med skinn
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl salt
  • 1/2 msk nymald vit- eller svartpeppar
  • 1 knippe hackad dill
  • 1 msk dragon
  • 1 msk basilika
  • Instruktioner

    Putsa laxen och ta bort så mycket ben som möjligt utan att köttetBlanda samman de övriga ingredienserna i en skål. Lägg hälften av kryddblandningen i botten av en skål. Lägg i filén med skinnsidan nedåt. Strö resten av kryddorna på köttsidan av filén. Täck över med lock eller plastfolie och ställ kallt under ett dygn. Vänd filén och grava i ytterligare ett dygn. Skrapa av kryddorna och häll av spadet. Skär laxen i tunna skivor och servera med bröd och senapssås. Förvaras upp till 3 dygn i kylskåp. Det går utmärkt att frysa in gravad lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben