Örtig parmesanpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

1 stor eller 6 små pajer, kanske lämplig till picknicken.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2,5 dl kesella
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 150 g parmesanost, riven
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda alla ingredienser i en degbunke eller matberedare till en smidig pajdeg. Tryck ut degen i en springform eller i små portionsformar. Låt vila i kylen medan du gör fyllningen.
    2. Fyllning: Blanda ägg, kesella, salt och peppar. Lägg i lök, basilika och parmesanost. Fyll skalen med blandningen och grädda i ugnen 10 -15 minuter, 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben