Örtig zucchinigratäng

Serverar: 4 portioner

Det här är ett helt nytt sätt att laga zucchini. Pressa över lite citron före serveringen för en extra smakupplevelse. 72 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 msk olivolja + extra till formen
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • ½ tsk flingsalt + extra till servering
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 800 g zucchini
  • Citronklyftor till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång ugnssäker form med olivolja.
    2. Blanda olivolja, färskpressad citronsaft, flingsalt, pressad vitlök, oregano och timjan i en skål och blanda ordentligt.
    3. Skiva zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel eller potatisskalare. Klä botten av formen med ett lager zucchiniskivor, låt dem överlappa varandra.
    4. Pensla örtblandningen över zucchiniskivorna. Upprepa på samma sätt med resten av zucchinin och pensla mellan varje lager.
    5. Sätt formen i ugnen och ugnsbaka 35-40 minuter tills zucchinin blivit genomstekt och det översta lagret är lätt gyllenbrunt. Låt gratängen svalna lite före serveringen. Skär upp gratängen i fyrkanter och servera den tillsammans med citronklyftor. Strö över extra flingsalt om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben