Örtkryddad kalv med svamp

Serverar: 4 portioner

Mört kalvkött i en klassisk kombination med svamp.

Ingredienser

  • 500 g kalvschnitzel
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk olja
  • Vitpeppar
  • 300 g svamp, champinjoner och ostronskivling
  • Salt
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad körvel
  • 2-4 msk koncentrerad kalvfond
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 knippe slät persilja
  • Instruktioner

    1. Torka av kalvköttet med hushållspapper. Skär köttet i lagom stora munsbitar. Skala och hacka löken. Skrubba morötterna under rinnande vatten och skär dem i ½ cm tjocka skivor.
    2. Hetta upp oljan i en gryta. Lägg i kött, lök och morötter. Bryn runtom på medelhög värme. Krydda med vitpeppar, sänk till låg värme och låt fräsa 10 minuter utan lock. Rör om då och då.
    3. Putsa under tiden svampen med hushållspapper. Skär bort nedre delen av foten på champinjonerna och ta bort hela foten på ostronskivlingen. Låt små champinjoner vara hela, dela eller skiva större svampar. Strimla ostronskivlingen.
    4. Lägg ner svampen i grytan. Salta, lägg på locket och stek 5 minuter på medelvärme. Rör ut potatismjölet med lite vin och häll blandningen i grytan, rör om och häll på resten av vinet. Blanda ner de torkade örterna och låt puttra ytterligare 5 minuter.
    5. Smaka av med salt, peppar och kalvfond. Rör ner grädden i såsen eller droppa över den vid serveringen. Skölj och hacka persiljan och rör ner den i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben