Örtkryddad lammstek med chèvre

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Gott att servera en grönsallad eller nykokt sparris vid sidan om lammet.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg urbenad lammstek
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk rosmarin
  • några kvistar färsk salvia
  • eller 1 msk torkad av varje sort
  • 300 g chèvre (fransk getost)
  • 1 krm havssalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°C. Gnid in steken med olivolja. Skala och skär vitlöksklyftorna i smala strimlor. Stick med en vass kniv i steken och peta in vitlöksbitarna. Gnid in med salt, peppar och rosmarin. Lägg in osten i mitten av steken och bind ihop med steksnöre eller ännu hellre ett nät. Sätt in steken mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme. Om du använder stektermometer ska innertemperaturen visa 65-70°C beroende på om du vill ha den rosa eller genomstekt. Linda in köttet i smörpapper och låt det ligga och vila ca 30 minuter före servering. Ugnsrosta den tvättade och torkade potatisen, med olivolja, salt och rosmarinskvistar på i ca 40 minuter i 200°C varm, i en ugnssäker form

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 16 december 2008

    Den här steken är fantastiskt god - jag har gjort den två påskar i rad nu.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben