Örtkryddad regnbågsforell
Serverar:
4 portioner
Fisk är nyttigt!
Ingredienser
4 regnbågsforeller à 250 g, filéade
1 kg färskpotatis
200 g färska champinjoner
2 msk vetemjöl till panering
Salt
Vitpeppar
4 msk smör/margarin
2 msk gräslök
2 msk persilja
2 msk dill
Instruktioner
Ansa champinjonerna och skiva dem halvcentimetertjocka.
Hacka de färska örterna.
Vänd forellfiléerna i vetemjöl. Stek dem i 2 msk smör 6-7 minuter på var sida. Salta och peppra.
Stek champinjonerna i resten av smöret. Krydda med lite salt och nymalen peppar.
Lägg upp forellerna och svampen. Strö det kryddgröna över och servera med nykokt färskpotatis och lite brynt smör.
Liknande recept
Cecilias örtkryddade köttbullar i mustig sås
4
4
1
Regnbågsforell med knaperstekt bacon
15 min
4
Ugnsstekt Regnbågsforell
3.5
1 h
2
7
Kyckling i örtkryddad sås
5
25 min
4
Rosastekt lammytterfilé med örtkryddade ungsbakade grönsaker
4
"Snabbis" smörgåstårta
4.6
15 min
3-4
18
Quorn Stroganoff
15 min
4
Grekiskorgasm med len honungsvinegrett
3.3
15 min
6
1
Biff med grönpepparsås och klyftpotatis med timjan
5
2
5
Kommentarer (1)
svengelsk
24 april 2009
Snabbt och gott.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Snabbt och gott.