Örtkryddad regnbågsforell

Serverar: 4 portioner

Fisk är nyttigt!

Ingredienser

  • 4 regnbågsforeller à 250 g, filéade
  • 1 kg färskpotatis
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk vetemjöl till panering
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 msk smör/margarin
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk persilja
  • 2 msk dill
  • Instruktioner

    1. Ansa champinjonerna och skiva dem halvcentimetertjocka.
    2. Hacka de färska örterna.
    3. Vänd forellfiléerna i vetemjöl. Stek dem i 2 msk smör 6-7 minuter på var sida. Salta och peppra.
    4. Stek champinjonerna i resten av smöret. Krydda med lite salt och nymalen peppar.
    5. Lägg upp forellerna och svampen. Strö det kryddgröna över och servera med nykokt färskpotatis och lite brynt smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svengelsk 24 april 2009

    Snabbt och gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben