Örtpanerad Spättafilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god fiskrätt som passar lika bra på helgen som vardag.

Ingredienser

  • 500 g spätta (4 spättafiléer)
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • ½ dl hackade örter ex. timjan, citronmeliss, dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 msk smör till stekning
  • Sås
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk olja
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 tsk soja
  • 1 tsk pressad citron
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Vänd spättafiléerna först i uppvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd, örter, salt och peppar. Låt paneringen torka ca 5 min.
    2. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. lägg i fisken när det är ljusgult och har slutat att skumma. Stek i omgångar, ca 2-3 minuter på varje sida.
    3. Ansa och skölj och skär champinjonerna i tunna skivor. Fräs dem i olja i en kastrull tills all vätska kokat in. Skaka samman vatten och mjöl och häll ner i kastrullen. tillsätt grädden och låt såsen koka ca 5 minuter. smaka av med soja, citronsaft, salt och peppar.
    4. Servera fisken med potatis eller ris och haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben