Österbottnisk sallad med lax

Serverar: 4 portioner

Ett litet smakprov från Österbotten, Finland.

Ingredienser

  • Ca 300 g kinakål
  • 50 - 60 g purjolök
  • 60 - 70 g äpple av syrlig sort
  • 1 burk keso (grynost i Finland)
  • 300 - 400 g gravad lax
  • Sås
  • ½ dl olja
  • 3 msk vatten
  • 2 msk senap
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 krm vitlökssalt
  • 2 krm socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Finhacka kål, purjolök och äpple. Blande i en skål.
    2. 2. Smula grynosten ovanpå.
    3. 3. Finstrimla laxen och placera snyggt överst.
    4. Blanda ingredienserna till såsen och låt gärna stå i kylskåpet ett par timmar så att kryddorna hinner ge smak. Häll såsen över salladen och garnera med en dillkvist och citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben