Östeuropeiskt ostkaka

Serverar: 16-20 portioner

Det stod i receptet att det skulle räcka till mellan 16-20 personer! Vi var 12 och det var lagom så de som ville hade möjlighet att ta mera.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 3 dl osaltat ströbröd
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin
  • Ostsmet
  • 1 kg lindahls yoghurt
  • 1 pkt vaniljvisp
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Smörj formen med margarin.
    2. Blanda strösocker och ströbröd och rör ihop med margarinet i en varm kastrull.
    3. Tryck ut röran i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter.
    4. Formen placeras i en pajform av glas, för att förhindra läckage.
    5. Ställ in i ugnen 10 min. 175 grader.
    6. Vispa vaniljvispen fast och fluffig.
    7. Tvätta och riv citronskalet fint. Pressa sedan citronen.
    8. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål.
    9. Vispa samman ägg, citronsaft, bakpulver, majsstärkelse och vaniljsocker. Rör nu försiktigt med en gummiskrapa ner vaniljvisp och Lindahls yoghurt.
    10. Häll försiktigt alltsammans i formen.
    11. Strö det rivna citronskalet över kakan. Ställ formen på galler, lågt i ugnen. Grädda vid 150 grader i c:a 80 minuter.
    12. Täck vid behov med folie när kakan är gyllenbrun. Baka kakan minst en dag i förväg så att den är helt avsvalnad.
    13. Serveringstips: passar till frukt eller bär.

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben