Oliv- och tomatbröd.

Serverar: 2 portioner

Något för brödälskare!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl 37º vatten
  • 25 g smält smör
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 250 g kesella
  • 6-8 soltorkade tomater i olja
  • 2 dl fint rågmjöl
  • Ca 13 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 2 msk torkad timjan
  • 30 oliver utan kärnor
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser till degen. Arbeta degen väl, med fördel i maskin, i minst 5 minuter.
    2. Jäs i 45 min.
    3. Ta upp degen, knåda några minuter och baka ut till 2 runda bröd.
    4. Tryck ner oliver i bröden och jäs ytterligare i ca 45 minuter.
    5. Pensla bröden med ägg och strö över timjan.
    6. Grädda i 200º tills bröden fått fin färg och låter ihåliga när du knackar på dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben