Serverar: 4-6 portioner
Tid: 40 minuter
Fick receptet av en väninna för ett par år sedan och det har blivit ett av mina paradnummer när vi har gäster - alla (hittills) älskar det. Gott, inte alls svårt att laga och det har en klar festkänsla när det serveras med ett lite lättare fruktigt rödvin till!
Skär ett snitt i filéerna och fyll med sardelloliverna. Vik ihop och lägg parmaskinkskivor runt om. Stek i ugn med skinkskarven ner, 175 - 200º i 20 – 25 minuter. Stek gurkan och rädisorna SNABBT (annars försvinner krispigheten) på hög värme i olivolja. Blanda i dillen mot slutet. Lyft ur gurk- och rädisblandningen och koka tomatjuicen, sherryvinägern och sellerisaltet till en sås tillsammans med olivoljan som blivit kvar från stekningen. Tillsätt ev. några droppar tabasco. Servera med ugnsbakade färskpotatisar med hyvlad parmesanost på. Kalkonen går att byta ut mot motsvarande mängd kycklingfiléer men då blir det lite mer vardagsmat av det hela.