Olivias färsfyllda rolypoly

En fin vetedeg, rullad och fylld med kryddig färs och gräddad gyllenbrun och frasig. Serveras som lunch eller supè rätt med en grönsallad.

Ingredienser

  • 2½ dl mjölk
  • Ca 9 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • Salt
  • 40 g jäst
  • 2 gula lökar
  • 2 hg champinjoner
  • 3 msk olja
  • 2 tsk paparikapulver
  • 1½ dl buljong
  • 6 hg nötfärs
  • 3 ägg
  • 2 msk skorpmjöl
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    Ljumma mjölk och fett, smula sönder jästen i degbunken och häll över degspadet. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop degen och låt den jäsa 20 minuter. Hacka lök och champinjoner och fräs båda delarna i fett. Krydda med salt, peppar och paprika och låt alltsammans fräsa några minuter. Späd med buljong och sjud utan lock tills vätskan ångat bort. Blanda ner hacket i färsen, tillsätt ägg och skorpmjöl och rör ihop färsen. Arbeta degen smidig på bakbordet och kavla ut den på bakpapper till en fyrkant 60 gånger 45 cm. Bred på färsen i ett jämnt lager. Rulla från långsidan till en rulle. Se till att skarven kommer över åt ena sidan. Låt rullen jäsa 10-15 minuter. Pensla med ägg, strö över sesamfrö och sätt in rullen i 225 graders varm ugn.Minska till 200 grader och grädda 45 minuter. Skär i bitar och servera med en sallad.

    Liknande recept

    4
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben