En fin vetedeg, rullad och fylld med kryddig färs och gräddad gyllenbrun och frasig. Serveras som lunch eller supè rätt med en grönsallad.
Ljumma mjölk och fett, smula sönder jästen i degbunken och häll över degspadet. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop degen och låt den jäsa 20 minuter. Hacka lök och champinjoner och fräs båda delarna i fett. Krydda med salt, peppar och paprika och låt alltsammans fräsa några minuter. Späd med buljong och sjud utan lock tills vätskan ångat bort. Blanda ner hacket i färsen, tillsätt ägg och skorpmjöl och rör ihop färsen. Arbeta degen smidig på bakbordet och kavla ut den på bakpapper till en fyrkant 60 gånger 45 cm. Bred på färsen i ett jämnt lager. Rulla från långsidan till en rulle. Se till att skarven kommer över åt ena sidan. Låt rullen jäsa 10-15 minuter. Pensla med ägg, strö över sesamfrö och sätt in rullen i 225 graders varm ugn.Minska till 200 grader och grädda 45 minuter. Skär i bitar och servera med en sallad.