Färsfyllda auberginer

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mättande allt-i-ett-rätt

Ingredienser

  • 2 stora auberginer
  • 500 g köttfärs
  • 1 röd lök
  • 4 dl kokta bönor, gärna blandade sorter
  • 320 g krossade tomater (1 tetra)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk Sambal oelek
  • 100 g röd pesto
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • 2 1/2 dl smakrik riven ost
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på högsta värme. Skölj och dela auberginerna på längden. Gröp ur innanmätet, och ställ skalen i en form i ugnen. Glöm inte att passa dem så de inte bränns! Skär innanmätet i små bitar. Stek köttfärsen i en gryta tillsammans med auberginbitarna. Häll över tomaterna. Låt bli varmt igen. Ha i bönorna, sambal oelek, pesto och kryddor. Vänd försiktigt så inte bönorna går sönder. Hacka vitlöken smått. Dra köttfärsröran av plattan och ha i rödlöken och vitlöken, vänd runt. Sätt på grillen i ugnen. Ös upp köttfärsen i auberginskalen, fyll dem med råge. Strö rikligt med riven ost över. Ställ in i ugnen några minuter tills osten smält. Servera med en fräsch sallad och bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sussilo56 10 maj 2010

    Mycket gott! För att göra fyllningen lite mer smakrik kryddade jag med oxfond, extra Sambal oelek, vitlök och soltorkade tomater. Den här rätten kommer jag att göra flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben