Olivias somrigaste färskpotatissallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

En god och färgsprakande potatissallad som får vem som helst på fall...

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 knippe vårlök
  • 250 g ruccola
  • 1 l jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • 80 g brytbönor
  • 100 g pinjenötter
  • Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 1 citron, skalet och 2 msk saft
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen nästan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
    2. Koka även brytbönorna i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. De ska fortfarande vara krispiga.
    3. Skiva löken tunt. Halvera jordgubbarna.
    4. Blanda samman ruccola, basilikablad, lök, brytbönor, jordgubbar och pinjenötter i en skål.
    5. Skaka ihop dressingen och häll den över salladen. Salta och peppra.

    Liknande recept

    4
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben