Olivoljebakad lax

Serverar: 4 portioner

Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghack. Servera med citronklyfta och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé à 150g
  • Zeta olivolja originale extra vergine så att det täcker laxen
  • 2 ägg, kokta
  • 1 msk dill finhackad
  • 4 msk Zeta mascarpone
  • Citron i klyftor
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • Till servering
  • Kokt potatis
  • Dill
  • Pepparrotsvinägrett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form precis så stor att filéerna ryms och ligger tätt. Täck laxen med olivolja. Baka mitt i ugnen till en innertemperatur på 40 grader använd gärna stektermometer, det tar ca 20 minuter.
    3. Tag ut laxen och låt den rinna av på hushållspapper. Hacka äggen och blanda med dill.
    4. Bred mascarpone över laxen och toppa med ägghacket. Servera med citronklyfta och kokt potatis. Servera gärna vinägrett med dill och pepparrot till laxen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben