Omelettbakelser med sparris i långpanna

Festliga rutor som serveras kalla. Gör dem i förväg, men vänta med toppingen till sista stund. En topping med rucolasallad, kräftstjärtar, sparrisknoppar och parmesanost.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 100 g grön sparris
  • Topping
  • 1 dl rucolasallad
  • 16 kräftstjärtar
  • 30 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg, grädde och salt. Skär av och spara sparrisknopparna till garnering. Förväll stjälkarna i lättsaltat kokande vatten 5 min. Låt dem rinna av.
    2. Klä en ugnssäker form, ca 20x25 cm, med bakpapper. Fördela sparrisstjälkarna i formen och häll över äggsmeten. Grädda mitt i ugnen tills omeletten har stelnat och fått fin färg, ca 20 min. Låt svalna. Skär omeletten i rutor.
    3. Topping: Fördela rucola, kräftstjärtar och sparrisknoppar på omelettrutorna. Grovriv parmesanosten och strö den över omelettrutorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben