Omelettbakelser med sparris i långpanna
Festliga rutor som serveras kalla. Gör dem i förväg, men vänta med toppingen till sista stund.
En topping med rucolasallad, kräftstjärtar, sparrisknoppar och parmesanost.
Ingredienser
6 ägg
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
100 g grön sparris
Topping
1 dl rucolasallad
16 kräftstjärtar
30 g parmesanost
Instruktioner
- Vispa samman ägg, grädde och salt. Skär av och spara sparrisknopparna till garnering. Förväll stjälkarna i lättsaltat kokande vatten 5 min. Låt dem rinna av.
- Klä en ugnssäker form, ca 20x25 cm, med bakpapper. Fördela sparrisstjälkarna i formen och häll över äggsmeten. Grädda mitt i ugnen tills omeletten har stelnat och fått fin färg, ca 20 min. Låt svalna. Skär omeletten i rutor.
- Topping: Fördela rucola, kräftstjärtar och sparrisknoppar på omelettrutorna. Grovriv parmesanosten och strö den över omelettrutorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)