Oreo Cookie Creamcake

Serverar: 10 portioner

Ser jättegott ut på bilden.

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk florsocker
  • 36 Oreo cookies
  • 60 g smör
  • 1 tsk snabbkaffe
  • 26 marshmallows, stora
  • Instruktioner

    1. Grovhacka 10 Oreo cookies. Ställ åt sidan. Kör 26 cookies i matberedaren och mixa tills du fått fina kaksmulor. Smält smöret. Blanda kaksmulor, smör och hälften av kaffepulvret. Tryck ut blandningen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.
    2. Smält marshmallows med mjölk på låg värme i en katrull. Rör om kontinuerligt tills allt smält. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna cira 15 minuter i rumstemperatur.
    3. Vispa grädden luftig. Blanda noggrant hälften av grädden med marshmallowsblandningen till en jämn smet. Vänd ner den resterande grädden och de grovhackade kakorna.
    4. Häll fyllningen i pajformen. Jämna till ovansidan med en fuktig kniv. Ställ in formen i kylen cirka 4 timmar eller tills fyllningen blivit fast.
    5. Blanda florsocker och resterande kaffepulver, finfördela det med fingrarna. Sikta blandningen över kakan.
    6. Skär upp pajen i 8-10 bitar. Garnera gärna varje bit med spritsad grädde, jordgubbar, myntablad och en halv Oreo cookie.
    7. Tips: Oreo cookies brukar finnas på hyllan med amerikanska specialieter i välsorterade livsmedelsbutiker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben