Orientalisk köttfärsfyllning med curry

Serverar: 4 portioner

En otroligt god fyllning till pitabröd men grytan är även god till ris.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1-11/2 tsk curry, gärna orientalisk
  • 2 äpplen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl jordnötter
  • Tillbehör
  • Pitabröd eller kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skölj och strimla purjolöken.
    2. Fräs smör och curry i en stekpanna på medelstark värme. Lägg i purjolöken och låt den bli mjuk. Höj värmen i pannan.
    3. Bryn köttfärsen under omrörning så att den blir grynig och får fin färg. Skala och grovriv äpplena och blanda med färsen. Låt allt fräsa några minuter.
    4. Smaksätt med salt och peppar och blanda ner russin och jordnötter.
    5. Servera grytan i värmda pitabröd eller kokt ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben