Orientalisk köttgryta med apelsin

Serverar: 4 portioner

Ett sånt här urklippt gammalt recept som legat länge, länge i en låda. Grytan är prövad men som sagt var, var det länge sen, kanske dags att göra igen. En gryta med en friska och god smak.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt
  • Smör
  • 1 purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl buljong
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 msk kinesisk soja
  • ca 50 g salta nötter eller efter behag
  • 1 dl grädde
  • 1 apelsin till garnering
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet, lite i taget i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken, bryn den och för över i grytan. Strö över mjölet och rör om, späd med buljongen. Salta och peppra. Låt koka under lock på svag värme i ca 45 min.
    2. Tillsätt apelsinskal + saft, soja, jordnötter och grädde. Låt grytan koka ytterligare 2-3 min. Skala apelsinen och skär i tunna skivor (ta bort hinnan), garnera med apelsinskivorna.
    3. Server med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben