Orientalisk köttgryta med apelsin
Ett sånt här urklippt gammalt recept som legat länge, länge i en låda. Grytan är prövad men som sagt var, var det länge sen, kanske dags att göra igen. En gryta med en friska och god smak.
Ingredienser
500 g grytbitar av nöt
Smör
1 purjolök
2 msk vetemjöl
3 dl buljong
½ tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
Rivet skal och saft av 1 apelsin
1 msk kinesisk soja
ca 50 g salta nötter eller efter behag
1 dl grädde
1 apelsin till garnering
Instruktioner
- Bryn köttet, lite i taget i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Skölj och strimla purjolöken, bryn den och för över i grytan. Strö över mjölet och rör om, späd med buljongen. Salta och peppra. Låt koka under lock på svag värme i ca 45 min.
- Tillsätt apelsinskal + saft, soja, jordnötter och grädde. Låt grytan koka ytterligare 2-3 min. Skala apelsinen och skär i tunna skivor (ta bort hinnan), garnera med apelsinskivorna.
- Server med ris och en grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)