Orientalisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kinesisk wok med krispiga grönsaker.

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfilèer
  • 1 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 1 brk bambuskott
  • 1 pkt sockerärtor
  • 8 vitlöksklyftor
  • 8 schalottenlökar
  • 16 skivor ingefära
  • 4 färsk chilipeppar
  • 4 msk potatismjöl
  • 8 msk light soja
  • Cashewnötter
  • Tillagningssåser
  • 4 msk mushroomsoja
  • 4 msk bönsås
  • 4 msk hoisinsås
  • 4 msk ostronsås
  • Instruktioner

    1. Skär lårfilén i strimlor och marinera med light soja och potatismjöl.
    2. Finhacka vitlök, schalottenlök och chilipeppar.
    3. Skär grönsakerna i lagom stora bitar.
    4. Värm upp stekpannan, alternativt woken till mycket hög temperatur.
    5. Häll i olja och stek kycklingen tills den är cirka 40% färdig.
    6. Häll i grönsakerna och fortsätt steka cirka 4 min.
    7. Lägg i alla tillagningssåser. Rör hela tiden tills det är kycklingen är genomstekt och grönsakerna fortfarande är krispiga.
    8. Tillsätt salt vid behov.
    9. Koka ris eller nudlar till och servera inom någon minut.
    10. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben