Ost och laxtårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

Mammas favorit.

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 50 g smält smör
  • 4 dl finriven stureost
  • 200 g finhackad rökt lax
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk senap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Finfördela kavringen i matberedare. Blanda med smöret och tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Låt stå kallt.
    2. Blanda ost, lax, dill, senap och lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg fyllningen i pajformen, täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 2 timmar. Garnera med stenbitsromen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben