Ost & skinkgifflar smalmat

Serverar: 18 portioner

Tid: 40 minuter

De här brukar jag göra ofta.

Ingredienser

  • 75 g flytande margarin
  • 1 pkt jäst
  • 3/4 dl fingervarmt vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 1 msk socker
  • Ca 10 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 18 skivor skinka
  • 18 skivor ost ( max10%)
  • Pensling och garnering
  • ½ ägg
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Häll fingervarmt vatten över och rör om så att jästen löser sej. Rör ner margarin, gräddfil, ägg, salt och socker och det mesta av mjölet.
    2. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 min.
    3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela den i tre lika stora bitar. Kavla ut stora runda kakor.
    4. Sporra ut sex trekanter från varje degkaka. Lägg en skinkskiva och en ost skiva på varje trekant. Rulla ihop och forma till gifflar. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrö över.
    5. Grädda i ugn i 250 grader ca 8-10 min. Låt gifflarna svalna under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tomisi 24 april 2013

    Jättegoda som nybakade eller frysta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben