Ost & Skinkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Godaste pajen =)

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 100 g skinka
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en smulig deg.
    2. 2. Låt degen vila i kylen ca 30 min.
    3. 3. Sätt ugnen på 200 C
    4. 4. Kavla ut degen till en pajform på ca 25 cm, vik en ugnsfolieremsa runt kanten och nagga botten med en gaffel.
    5. 5. Förgrädda pajbotten i ca 10-15 min, låt svalna och ta bort folien.
    6. 6. Strimla skinkan och lägg den på pajbotten.
    7. 7. Fördela osten över skinkan.
    8. 8. Vispa samman ägg mjölk och grädden. Krydda med peppar och salt.
    9. 9. Häll äggstanningen i pajskalet.
    10. 10. Grädda i 20 min eller tills äggstanningen fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben